Historia 2012-

MM-kisat ja International Friendship Games 2013 Helsingissä

Turun Taidoseurasta oli suuri joukko Helsingin MM-kisoissa ja päivää ennen järjestetyissä ystävyysotteluissa. Myös mitaleja tuli, kun Suvi Lindroos voitti International Friendship Gamesta naisten jissen ja hokei kultaa. Turkulaiset kannustivat äänensä käheäksi. Kisojen jälkeen oli iltajuhlat, joissa Suvi kohtasi  fanikerhonsa Japanista. Juhlinta jatkui tanssilattialle ja sänkyyn kömmittiin auringon noustessa.

Tunnelmia ennen MM-kisoja Helsingissä
Tunnelmia ennen MM-kisoja Helsingissä

Hokeihaaste

Lokakuussa seura järjesti hokeihaasteen, jonka tavoitteena oli sata hokeita neljässä tunnissa. Taidokat ylitti itsensä suorittamalla 200 hokeita. Eniten hokeita suoritti Saana Leppäkoski 30 hokei-suorituksella ja Ilpo Metsäkylä suorittamalla huikeat 29 sen tai no hokeita.

Hokeihaaste 2013
Hokeihaaste 2013
Hokeihaaste 2013
Hokeihaaste 2013

Heräämisiä talviunilta

Turussa järjestettiin seuran 2013 pikkujoulujen yhteydessä Jani Pylväisen vetämät treenit, joissa treenattiin mm. ottelua ja puolivolttia eteenpäin. Harjoitusten jälkeen siirryttiin syömään ja saunomaan porukalla.

Suuria muutoksia tuleviin harjoituksiin oli tiedossa, kun Turun taidokat osallistuivat uusien budotilojen remontointiin ja muuttoon pitkin kevättä. Helmikuussa alkoivat ensimmäiset treenit uusissa tiloissa Alfa Centerissä. Tilan nimeksi on tullut Kamppailulajit.

Uudet tulokkaat kisoissa

Uusi kisa-aalto Turusta avattiin 2014 Järvenpää-cupilla, jonne osallistui kolme kisaaja ja yksi tuomari Turusta. Nämä olivat ensimmäiset cup-kisat Saana Leppäkoskelle ja Minna Takalolle, joka voitti ensimmäisen mitalinsa, pronssia, naisten jissen-otteluissa. Emmi Auranen voitti hopeaa ja kultaa naisten hokeissa.

Lahti-cup 2014
Lahti-cup 2014

Kuukautta myöhemmin Turun Taidoseura isännöi Turku-cupia, jossa seura nuorimmat jäsenet mukaan lukien  pääsivät osaksi kisoja toimitsijoina. Mitaleja tuli naisten hokeista pronssia Minna Takalolle ja hopeaa Jaana Koskelle. Turun seurasta oli kaksi tuomaria.

Järvenpää-cupissa Turun Taidoseuralle tuli kaksi kultaa ja kaksi pronssia, joista toisen voitti ensimmäistä kertaa kisaamassa ollut Ilpo Lehtimäki.

Dan- ja yleisleiri hokei, uudet 3 dan:t

Maaliskuussa järjestettiin viikonlopun yli kestävä leiri, jonne Turusta osallistui valkovöisistä daneihin. Leirin yhteydessä Emmi Auranen ja Suvi Lindroos suoritti 3 dan. vyökokeen. Onnittelut heille!

Loistokkaat SM-kisat

Helsingissä jäsjestetyissä SM-kisoissa oli ennätysmäärä osanottajia ympäri Suomea. Turun Taidoseurasta 12 kilpailijaa toivat seuraavat mitalit ja menestykset:
tenkai kultaa, dantai hokei hopeaa, sonen 35 hokei kultaa, sonen 30 hokei hopeaa, naisten hokein pronssia, naisten jissen kultaa, miesten 35 jissen pronssia ja miesten ottelun neljäs tila! Lisäksi lukuisia muita mahtavia suorituksia. Kisat taisivat olla kaikkien aikojen menestyksekkäimmät kisat Turulle! -toistaiseksi tietenkin.

Turun Taidoseuran sm-kisaajat 2014
Turun Taidoseuran sm-kisaajat 2014

 Uusia vyöarvoja

Toukokuussa Tampereella järjestetyn Unshin ja tengi-leirin yhteydessä järjestettiin vyökoe, johon Turusta osallistui kuusi vyökokelasta. Menestys oli hieno ja seura sai kolme sinistä, yhden vihreän ja kaksi ruskeaa vyötä.

Leiriläiset ja uudet vyöt
Leiriläiset ja uudet vyöt

Lahti-cup ja vyökoe

Marraskuussa järjesttiin kisakauden ensimmäiset cup-kisat Lahdessa. Saana Leppäkoski voitti 6.-3. kyu sarjassa naisten jissen hopeaa ja Jaana Koski 6.-3.kuy hokei pronssia. Jaanan menestys jatkui seuraavan päivän vyökokeessa, jossa hän suoritti ruskean vyön.

Turku Cup

Turun Taidoseuran tammikuussa 2015 järjestämissä cup-kisoissa oli 3 kisaajaa omasta seurasta. Voittoja sai Saana Leppäkoski Kyu naisten hokeissa (hopea) ja ensikertaa kisaamassa ollut Lauri Luukkonen voitti 6.-3. kuy hokei hopeaa ja jissen pronssia. Kisat olivat myös toimitsijoiden kannalta onnistuneet. Kiitos kaikille osallistuneille!

Stadi Cup

Helsingissä järjestetyissä kisoissa vanhat konkarit saivat sijoitukset sonen 30+ (pronssia),  6.-3. kuy pronssia naisten ja hopeaa miesten hokeista ja kultaa miesten jissenistä. Ensikertaa kisaamassa ollut Hanna-Mari Nurmi kurotti itsensä hopeasijalle kuy sarjan jissenissä.

SM-kisa 2015

28.3. Tampereella järjestetyt sm-kisat olivat loistokkaat Turun Taidoseuralle! Seura voitti joukkoelajeissa hopeaa hokeissa ja naisten jissenissä ja toista vuotta putkeen kultaa tenkaissa. Myös yksilökisaajat menestyivät! Emmi Auranen voitti sonen 35+ hokeissa kultaa ja Toni Nurmio sonen 35+ jissenissä hopeaa. Pidetään taso korkeallla tulevissa kisoissa!

Uudet vyöarvot

Toukokuussa järjestetyssä vyökokeessa oli hieno määrä osanottajia Turun Taidoseurasta. Päivän aikana seura sai 5 uutta sinistä ja 3 vihreää vyönkantajaa ja lisäksi yhden korotetun ruskeavyön. Onnea kokelaille valitsemallaan tiellään!

Kevät 2015 vyökoe
Vyökokeesta suoriutuneet

EM-kisat ja International Friendship Games 2015 Ruotsissa

IFG 2015
Mitalisaalis

Turun Taidoseurasta osallistui neljä kisaajaa kansainvälisisiin kisojen saaden suuren mitalisaldon:
Suvi Lindroos voitti kultaa naisten ranking hokeista ja jissenistä.
Emmi Auranen voitti pronssia naisten ranking hokeista.
Saana Leppäkoski tuli neljänneksi naisten 6-3 kyu hokeissa ja toiseksi jissenissä. Hän osallistui myös tenkai-joukkueeseen, joka sai pronssia.
Lauri Luukkonen voitti kultaa miesten 6-3 kyu jissenistä.
Tämän lisäksi kaikki edellä mainitut voittivat hopeaa naisten dantai jissenissä Luukkonen kapteeninaan.

Kisojen yhteydessä järjestettiin myös seminaareja ja vyökoetilaisuus, jossa Toni Nurmio sai 4 dan vyöarvon. Onnea Turun Taidoseuran uudelle senseille!

Ensimmäiset SM-viikot Tampereella toi menestystä

Lauantaina 13.2.2016 pidetyissä Dantai Jissen SM kisoissa seuran naiset saavuttivat hienosti pronssia. Jopa finaalipaikka oli lähellä mutta se karkasi pienen pienellä erolla tällä kertaa toisaalle. Joukkueessa taistelivat hienosti Emmi, Hanna-Mari, Saana ja Suvi (joukkueenjohtaja).
Samassa yhteydessä järjestettiin Tampere-Cup dantai kisojen jälkeen. Sieltä turkulaiset kaappasivat kevyet 6 mitalia vielä matkaan kotiin. Laurille kulta (jissen) ja hopea (hokei), Hanna-Mari kulta (jissen), Ilpo hopea (jissen) ja Silja pronssia (jissen B-tytöt)

Turku CUP järjestettiin jälleen maaliskuussa

Lauantaina 12.3.2016 järjestettiin Turussa cup kilpailut. Järjestelyt sujuivat jälleen erinomaisesti ja tatamillakin saavutettiin 5 mitalia – tällä kertaa kaikki alempien vöiden sarjassa (Ilpo, Lauri, Hanna-Mari ja Silja onnea!!). Suvi ja Toni olivat kisoissa tuomareina.

SM – kisoista jälleen kultaa!

Lauantaina 9.4.2016 Helsingissä Apollon koulussa pidettiin joukkue ja henkiökohtaiset SM- kisat. Hokeissa joukkue oli kokemusmatkalla mutta tenkaissa joukkue ( Auranen, Lindroos, Nurmio, Luukkonen, Lehtimäki ja Boelius) nappasi seuran 3:n (!!) peräkkäisen SM kullan! Suoritus oli jämäkkä ja erinomainen. Seura onnittelee SM – kultamitalisteja! Samoista kisoista mukaan tuomisina oli myös Sonen jissen SM kulta.

Moderni japanilainen kamppailu-urheilulaji